Iz kontradikcije u kontradikciju

Dan 2 – 21.3.2020.
Danas sam shvatio da virus korona nije najveći problem u mom životu, s obzirom da imam čas ###*. Tada se svi sjetimo Boga.

Nakon napornog dana i online nastave čuo sam roditelje kako razgovaraju o tome kako žele biti produktivni tokom samoizolacije i iskoristiti vrijeme da zasade baštu. Nisam uvjeren da će se to dogoditi.

Dan 3 – 22.3.2020.
Izgleda da su moji roditelji bili ozbiljni kada su razgovarali o bašti. Našli smo sve potrebne alate i počeli da kopamo i pravimo lijehe i retke, u koje smo poslije posadili krompir, mrkvu, luk... Ideja o bašti se više ne čini tako loša ili besmislena, s obzirom na trenutnu situaciju u BiH.

Broj zaraženih virusom korona eksponencijalno raste iz dana u dan. Počinjem da se brinem.

Dan 5 – 24.3.2020.
Danas sam došao do interesantnog zaključka. Mnogim mojim poznanicima je online nastava neusporedivo lakša nego obična nastava, dok je u slučaju mog razreda i mene suprotno. Profesori nas „bombarduju“ gradivom i zadaćama, a nekolicina njih počinje spominjati i online testove.

Dan 6 – 25.3.2020.
Online nastava je najbolja stvar što se desila od vruće vode. Danas sam dobio pet iz ### i zbog nekog
razloga dvije petice iz ###, a iskreno ne znam ni šta smo radili prošlih časova iz ovih predmeta..

Dan D. – 26.3.2020.
Današnji dan je trebao biti samo još jedan u nizu dosadnih dana u mom životu. Po običaju sam pogledao na raspored
časova. Uočio sam da je danas prvi, u nizu najavljenih online testova. Ali to je samo online test , koliko težak može biti? Međutim, profesor nam je poslao test, kakvom se niko nije nadao. Mrzim online nastavu!

Nakon završetka online nastave odlučio sam provjeriri šta se dešava oko mene. Shvatio sam da je samoizolacija malo „udarila u glavu“ mojim ukućanima, kada sam kroz vrata svoje sobe vidio brata kako šiša sam sebe, a onda i oca...
Nastavio sam sa svojim danom.






*### u tekstu predstavlja naziv predmeta, autor je htio da naziv ostane neobjavljen

0 Comments:

Post a Comment